Nastavitve piškotkov

Izdelki

Drenažne vrečke  Vrečke za raztopine EVA vrečke  Storitve sestave linij  Konstrukcija
 
S KLIKOM NA IME IZDELKA IN STORITVE ALI NA SLIKO SI LAHKO OGLEDATE POSAMEZNE KATALOGE IZDELKOV IN STORITEV.

  

DRENAŽNE VREČKE

Pri hemodializi (krvna dializa) čistimo kri zunaj telesa. Bolnik mora biti priklopljen na dializni aparat, ki deluje kot umetna ledvica. Iz bolnikovega telesa kri odteka v dializator, kjer se izločijo strupi in odvečna tekočina, nato se prečiščena kri vrača v telo. Tudi pri krvni dializi potrebujemo drenažno vrečko, kamor se stekajo odpadni produkti dialize in vrečko s svežo dializno raztopino, s pomočjo katere sploh lahko opravljamo ločevanje strupov in vode iz krvi.

Podjetje proizvaja drenažne vrečke z radiofrekvenčnim varjenjem, ki poteka pri frekvenci 27,12 MHz. Prednosti takšne proizvodnje so čistoča in hitrost postopka. Delo poteka na osmih strojih, s katerimi podjetje proizvede preko 18 milijonov drenažnih vrečk letno. Osnovni material, potreben za izdelovanje vrečk, je PVC folija debeline med 0,11 mm in 0,3 mm ter PVC cevka, ki je zavarjena v vrečko. Na cevko ponavadi nataknemo ščipalko in zalepimo spojko.

Bioiks d.o.o. proizvaja 1 l, 2 l, 3 l, 5 l,  9 l in 10 l vrečke. Za njihovo proizvodnjo uporabljamo posebna orodja.

VREČKE ZA RAZTOPINO

Vsaka peritonealna (trebušna) dializa zahteva eno drenažno vrečko in eno vrečko za svežo dializno raztopino. Vsaka hemodializa pa eno drenažno vrečko in v povprečju tri vrečke s svežo dializno raztopino.

Podjetje proizvaja vrečke za raztopine z radiofrekvenčnim varjenjem, ki poteka pri frekvenci 27,12 MHz. Delo poteka na za to primernih avtomatskih strojih. Podjetje vrečk ne polni z raztopinami, polnijo jih kupci in jih prodajajo naprej. Stroj proizvaja vrečke velikosti od 100 ml do 6 l. Osnovni material, potreben za izdelovanje vrečk z raztopinami, je PVC folija in PVC cevka, ki je zavarjena v vrečko. Na cevko lahko nataknemo ščipalko in zalepimo spojko. Folija je v obliki nogavičke, tako da stranskega varjenja ni, vari se samo zgornji in spodnji del vrečke. Vrečke se razlikujejo po velikosti, obliki varov, številu vgrajenih cevk, položaju in velikosti luknjic za obešanje. Določene vrečke morajo prestati poleg vrsto testov v fazi proizvodnje tudi test sterilizacije v pari na 121°C.

STORITEV SESTAVE PLASTIČNIH BIOMEDICINSKIH LINIJ V ČISTIH PROSTORIH KLASE ISO8 

Bioiks ima dolgoletne izkušnje na področju sestave različnih linij in pomožnih linij za krvno dializo za Gambro ter linij za APD in CAPD peritonealno dializo za Gambro in Fresenius Medical Care. Velikoserijska proizvodnja z visoko kakovostjo za sprejemljivo ceno postavlja Bioiks visoko na lestvico Evropskih podjetij, ki se danes še lahko kosajo z nizkocenovnimi vzhodnoevropskimi  in azijskimi proizvajalci.

Naše odlike so odlična kvaliteta, sprejemljiva cena, fleksibilnost, hiter odziv in dobra komunikacija s kupci.

Procesi, ki potekajo v proizvodnji Bioiksa, so ročno in avtomatsko rezanje cevi različnih premerov in dolžin, ročno in avtomatsko lepljenje komponent, zvijanje cevi, varjenje pakirnih vrečk, testiranje puščanja linij in mnoge druge.